Stres a jedzenie – ich wzajemna zależność jest jeszcze większa niż nam się wydaje. Jak sobie radzić ze stresem na co dzień, zmieniając swoje kulinarne i kuchenne zwyczaje? Każdy powinien znaleźć sposób odpowiedni dla siebie. Bo stres to podstępny niszczyciel, który upośledza układ odpornościowy, obniża jakość snu i wpływa na wydzielanie hormonów, które w nadmiarze niszczą ludzki organizm. A przewlekły stres uchodzi za jeden z głównych czynników zapalnych w rozwoju poważnych chorób, z rakiem i chorobami serca na czele. Dziś chcę Wam zaprezentować moje sposoby na opanowanie nerwów i podzielić się kilkoma nowymi patentami, które dopiero zaczynam stosować.
Pamiętajcie – liczy się nie tylko co, ale również jak jemy. Nawet zdrowy posiłek zjedzony w nerwach i pośpiechu nie przyniesie dla naszego organizmu tylu korzyści, ile może przynieść jedzenie spożyte w spokojnej atmosferze.